Sommeren er over, og nå begynner høsttreningen frem mot sesongstart på ski!

Gjennom sommeren har det blitt trent mye og bra. Mange gode økter har blitt gjennomført, samt skisamling med Buskerud skikrets på Sognefjellet og en mini-samling med Team Splitkon på Nøtterøy utenfor Tønsberg. Utover høsten skal treninga intensiveres, og formen skal spisses inn mot en ny skisesong… Jeg er svært motivert og gleder meg til å gjøre jobben som må til!

Kan starte med å si litt om meg selv. Jeg heter Vetle Leander Johansen, og er fetteren til Sivert, som er den andre juniorløperen i Team Splitkon. Konkurrerer på ski for Glassverket Idrettsforening. Med mine 16 år er jeg den yngste i teamet, og skal ta fatt på min første sesong som junior til vinteren. Har bodd på Austad Skog i Drammen hele livet, og i dette området legges mesteparten av treningsøktene ned. For meg er dette et svært ideelt område å bo i som junior skiløper, ettersom det har sin beliggenhet rett ved Strømsåsen. Her er det veldig fine terrengstier for løping på sommerhalvåret, samt grusveier der det kjøres skiløyper om vinteren, blant annet over til Konnerud skistadion. I tillegg bor jeg i gangavstand til skolen, noe som er veldig praktisk.

Når det kommer til skole falt valget på Drammen Vgs Toppidrett langrenn. Her har man ikke mulighet til å ta realfag i andre og tredje klasse, noe som var litt vemodig ved skolevalget for min del, ettersom jeg gjerne ville hatt med meg disse fagene. Likevel var jeg aldri i tvil om hvilken skolelinje jeg skulle velge. På langrennslinja trenes det tre til fire morgenøkter i uka, som er veldig positivt for skisatsingen. To av øktene er idrettsspesifikke, altså trener langrennslinja løping, rulleski eller ski. I tillegg har alle en felles basis styrkeøkt per uke, samt at man trener alternative idretter i aktivitetslære en gang i uka. På skolen trenes vi i all hovedsak av Geir Olsen, men i år skal også Silje Øyre Slind fra NSF Rekruttlag delta på en del av de idrettsspesifikke øktene, og komme med innspill til oss om trening og toppidrett. Har i tillegg Per-Kristian som satser på heltid i Team Splitkon, så treningsekspertisen har jeg god tilgang på. Føler meg heldig som har så gode muligheter…

Årets sommertrening har gått bra. Innledet ferien med skisamling på Sognefjellet sammen med Buskerud Skikrets. Treningsutbyttet ved å få lagt ned en del kilometer på snø i løpet av sommerhalvåret er godt, samt at det er ålreit med litt variasjon da det blir mange timer med litt ensidig trening ellers på sommeren.

Litt etter denne samlingen avholdt Team Splitkon en mini-samling på Nøtterøy, der det ble trent bra. Veldig inspirerende for meg som er såpass ung å få være på lag med Per-Kristian! Mye å lære, og derfor er slikt som nettopp den nevnte mini-samlinga verdifull!

Videre ble det trent “standard” trening for sommeren. Mange fine langturer i fint sommervær.

Utover høsten skjer det forhåpentligvis en rekke spennende ting når det gjelder trening for min og Team Splitkons del. Teamet skal etter planen ha en samling i høstferien, og muligens også en samling på snø litt før jul. Begge disse blir nok på Sjusjøen, et sted som er litt mer snøsikkert enn Drammensområdet. Der meldes det allerede om påbegynt snøproduksjon, og i Natrudstilen Skisenter vil det være klart en kilometer skiløype til starten av oktober! Ved siden av disse samlingene blir det nok mange fellesøkter, og det skal også løpes noen lokale løp og tester… Noen fra Team Splitkon løper nok Seterløpet mot slutten av september, og sannsynligvis stiller alle til start i Furumomila! Bra arrangementer, der jeg oppfordrer alle til å stille opp! Sent på høsten skal forøvrig jeg og Sivert til Mallorca med Drammen Toppidrett på treningssamling. For meg er dette første utenlandstur i forbindelse med idrett noen gang. Både dette, og en knallhard sesongoppkjøring blir veldig spennende! Jeg er klar!