Har gjennomført mye bra trening fra oktober til nå i desember. Blant annet en god treningssamling i Spania, flere treningsperioder på Sjusjøen og en liten treningsperiode på Geilo. Har i høst og starten av vinteren vært i veldig god form, mye bedre enn noen sinne. Det har blitt gjennomført veldig mange gode hardøkter på rulleski og elghufs. Føler definitivt at kapasiteten har økt kraftig, og at ting kan bli bra frem mot sesongens første delmål; jr. VM mønstringsrenn på Hovden.

I slutten av november startet jeg sesongen på Gålå, med 10 km klassisk. Rennet gikk ikke slik jeg planla, da jeg falt ganske tidlig og tapte mye tid, samt dro på meg mye syre fra det øyeblikket og måtte kjempe meg derfra og inn til mål. Resultatet ble overraskende nok ikke så ille, og det positive å hente herfra var at formen må være god.

I perioden etter Gålå har jeg trent bra og holdt meg frisk. Først dro jeg til Sjusjøen og trente bra på ski. Forholdene var stort sett gode slik at jeg fikk gjennomført treningen noenlunde som ønsket. Litt slitsomt å trene mye mengde på skistadion i Natrudstilen siden løypene er ganske tunge og mer egnet for hardtrening og konkurranse, men fortsatt bra å få trent på ski. Etter Sjusjøen dro jeg hjem og holdt meg lett i gang både på beina og litt på ski før Konnerudrennene 8. og 9. desember.

Helgen på Konnerudrennet var en uvanlig nedtur så tidlig på sesongen. Begge rennene var helt på det jevne på forhold som ikke passet meg særlig bra, med svært oppgåtte og sporete løyper med dårlig stavtak som gjorde at mye av kraften forsvant ut i intet. Lørdag gikk jeg også ganske hardt ned i bakken underveis, og falt nok en gang under et skirenn denne sesongen. Dro på meg en skulderskade som reduserte meg på søndag og som fortsatt er smertefullt med lite bevegelighet. Satser på at kroppen enda føles litt tung pga mye trening i kroppen og at ting løsner og at skulderen blir litt bedre frem mot neste helg med skirenn på Hovden.