Første runde av Skandinavisk cup er over, og nok en helg med dårlige resultater. Hvorfor veit jeg ikke, og frustrasjonen brer om seg. Nå skal jeg bruke julen godt til å prøve å finne formen.
Sist jeg var i Östersund gikk det meget bra. Da dro jeg hjem med en førsteplass, og en femteplass i bagasjen. Med gode minner i bakhodet, lå alt til rette for en god konkurransehelg. Slik gikk det altså ikke.
Fredag startet det med klassisk sprint. Ikke min favorittdistanse, men med store ambisjoner i sammendraget, håpet jeg å få med meg noen poeng fra sprinten også. I skikkelig vinterkulde gikk jeg en ganske bra prolog, men noe avansement til kvartfinale ble det ikke. Ble nr. 36. Var vel et drøyt halvsekund fra å gå videre. Med null avansement og null poeng, rettet jeg fokuset mot 15km klassisk.
Men akkurat som sist vi var i Östersund, så kom sprengkulden snikende. Det resulterte i at lørdagens 15km klassisk ble avlyst. Med det røyk også mulighetene til en god sammenlagtplassering etter helgen. Da var det bare å krysse fingrene for at kulden skulle forsvinne, og forberede seg til 15km skate på søndag.
Til tross for noen tunge dager på Gålå for 14 dager siden, har ting gått bra på trening. Så jeg hadde troa på et bra løp. Men neida. Heller ikke denne gangen skulle det lykkes. Følte jeg kom greit i gang, og hang ok med etter en runde. Men så ble det bare tyngre og tyngre, og gikk saktere og saktere. Kom i mål til en meget skuffende 63. plass. Med det setter jeg punktum for den helga.
Turen hjem ble lang og tung, men når du har samboer og to små unger som venter på deg når du kommer hjem, glemmer man fort dårlige skirenn. Godt og kunne koble av med litt Legobygging med kidsa.
Men det er tungt å sitte her nå, og skrive om det. Ambisjonene var høye, ledelse i cupen og deltagelse i tour de ski var målet etter helgen. Når jeg er så ekstremt langt unna å klare det, er det nesten bare flaut å skrive om.
Men jeg skal reise meg, jeg skal slå tilbake. Gutta jeg har trent med i hele sommer og høst presterer. Jeg veit jeg har nivået inne. Nå gjelder det bare å finne formen og få tilbake litt selvtillit.

God jul
Julehilsen fra PK