Sommeren er over, og det gjenstår rundt tre måneder til sesongens første skirenn. Høsten er i gang, noe jeg kjenner meg veldig klar for.

Greit å starte opp med skole osv. igjen, og blir også bra å få gjennomført mye god høsttrening. I vår og et stykke ut i sommerferien slet jeg med mye sykdom, men har kommet godt i gang igjen nå og fått trent ganske bra over en god periode. Gikk en stund uten å kunne trene hardt, så da ble mye av tida brukt på å trene hurtighet og styrke. Ikke det jeg hadde tenkt til i utgangspunktet, men merker at det også har gitt fordeler nå som høsten er i gang. Fokuset nå er rettet mot jobben fremover, og å bruke tiden frem mot snøen kommer på å forbedre meg så mye som mulig. Er tross alt mer enn fire måneder til første Norgescuphelg for sesongen starter, så har god tid på meg frem til de viktige skirenna. Årets Norgescup renn foregår forsåvidt på Konnerud, Åsen, og Lygnasæter, mens junior NM for 2019 er på Savalen. Er faktisk fortsatt over et halvt år til junior NM, så kan trenes ganske mye innen den tid. Skal være bra forberedt da.

Planen for høsten er nå lagt. I september skjer det forsåvidt lite, utenom vanlig trening naturligvis. Så blir det samling på Sjusjøen i starten av oktober, og en i Spania mot slutten av samme måned. Mesteparten av treninga foregår uansett hjemme, noe jeg tror er det mest fornuftige for min del. Bedre å bruke tida på å trene enn på å reise andre steder. I oktober skal jeg også løpe Furumomila. Det blir nok høstens eneste konkurranse, om ikke jeg slenger meg med på et rulleskirenn eller to. Har en formening om at det å konkurrere i sommerhalvåret ikke er det viktigste man gjør, men at det er greit å være med på noen for å få presset seg litt og for å se hvordan man ligger an.

Ser frem til mye bra trening i høst, og noen bra fellesøkter med teamet. Heldig og privilegert som får være med på denne satsinga, og tror det skal legge til rette for en meget bra treningshøst. Så får vi bare vente å se hvordan det går i vinter!

//Vetle