Etter å ha gått på en skikkelig treningssmell i høst, så jeg meg nødt til å trappe ned litt på treningsmengde og intensitet før og rundt jul.

Har fått god hjelp av Sondre Eriksen til å planlegge treninga og gjøre ting som har ført til at jeg raskt har kommet tilbake i tilnærma vanlig form. Hittil i sesongen har jeg derfor kun gått ett skirenn, og i tillegg har jeg hatt tre runder med feber og forkjølelse de siste seks ukene. Kjedelig å bli satt på sidelinja på grunn av uflaks og tilfeldigheter, men dette er ingenting å dvele over – nå er uflaksen brukt opp! Skal gjøre det beste ut av situasjonen og få til en bra skisesong. Er tross alt nesten tre måneder igjen til siste skirenn, og mye god trening kan bli lagt ned innen den tid.

I starten av januar gikk jeg Sigdalsrennet på Simostranda. Synes rennet gikk bra, og resultatet var brukbart. Ble nummer to totalt, selv om mange befant seg enten på Norgescup på Beitostølen eller Scancup i Sverige. Føler uansett at jeg har en del å gå på av form, noe som er positivt med tanke på de kommende konkurransene. Det var 10 kilometer klassisk, og har også fått gått et testløp i skøyting. Så jeg står ikke helt “blank” på startstreken i neste renn. Må tross alt prestere på absolutt øverste hylle nå, etter PK`s fantastiske NM-sølv på 15 kilometer skøyting på Vang for halvannen uke sida. Utrolig gøy og motiverende for meg som er så ung å få være på lag med en som presterer så bra på seniornivå, og viser at det er mulig å nå toppnivå i Norge med hardt arbeid over lengre tid.

Planen nå blir å gå kretsmesterskap på Konnerud og Heistadmoen til helgen, i henholdsvis klassisk og skøyting. I skrivende stund er jeg forkjøla, men håper på å rekke klassiskløpet. Uansett ganske sikker på at jeg får gått skøyteløpet. Så blir det nok lokalrenn i helgene etter det og så Norgescup nummer to i Holmenkollen om 3 uker. Må kvitte meg med forkjølelsen lenge før den tid, så skal jeg kjøre på og finne frem godformen!

//Vetle