I skrivende stund er det 7 dager til planlagt sesongstart for min del, nemlig 10 kilometer skøyting i Konnerudrennet. Som de fleste andre er jeg spent på hvordan jeg ligger an, men i år blir det ekstra spennende siden det er første gang på lenge jeg har fått konkurrert med en ganske god treningsperiode bak meg.

Gjennom høsten har jeg fått gjort mye bra. Er overbevist om at de siste 2,5 månedene har inneholdt mye fornuftig, og fremgangen har vært meget god. Sett stor utvikling fra økt til økt, og resultater fra trening og testing har vært stadig bedre. Sykdom og annen uflaks fra før det er det bare å sette strek over, og å plassere fokus inn mot skirennene som snart skal gåes.

I oktober var jeg på treningssamling i Spania med skolen. Destinasjonen var Mar de Pulpi, litt utenfor Andalucía på sørkysten. Veldig moro, og på flere måter mye læring i å dra på samling i utlandet. Ble gjennomført mye bra der, i varme omgivelser, og det kan oppsummeres som en meget god samling. Løpeturer langs stranda og rulleskiintervall opp fjellpasset Alto de Velifique var blant øktene – der en av etappene gikk opp under fjorårets utgave av sykkelrittet Vuelta Espana. I forrige uke gikk jeg mine første økter på ski, under nok en treningssamling. Denne gangen var det samling i minusgrader på Geilo, til stor kontrast fra Spaniaoppholdet tre uker tidligere. Var godt også å få på skia, etter mange måneder uten. Reiste på samling med Sivert denne gangen, og vi fikk gjort det vi hadde planer om. Når det ikke er skiforhold i nærområdet var det greit å få unnagjort litt trening på snø så det tekniske sitter inn mot skisesongen og de første renna.

Har også fått til noen fellestreninger med gutta på teamet, og har vært bra trøkk. Et par intervaller, og en del hurtighetsøkter på rulleski. Begynt å nærme meg veldig spesielt på sistnevnte type økt, noe som har vært moro! Fått trent mye spenst, hurtighet og styrke i sommer da kroppen ikke var i stand til å kjøre så mye standard hardtrening. Da er det gøy å få betalt i stor grad innafor de områdene treningsfokuset har ligget på. Selvom det fortsatt er mye å gå på har jeg nok aldri vært raskere eller sterkere, så blir det spennende å se hva noen måneder med kapasitetsbyggende trening kan holde til når skirennene starter. Har troa på å få til en godkjent start, og ha progresjon utover vinteren i takt med god trening ved siden av konkuransene.

Nå ryktes det om at snøproduksjon er godt i gang både på Konnerud og på Martinsløkka i Lier. Hadde vært gøy å legge løpeskoa delvis på hylla for i år nå, og fått gått noen runder på ski før de første skirenna. Skal gjennomføre 2 gode uker til med trening, og forhåpentligvis være bra forberedt til å starte skisesongen. Blir veldig spennende å se hvordan jeg ligger an nå. Følg gjerne med!

// Vetle